DEGUSTACE


HLAVNÍCH ČÍNSKÝCH KULINÁŘSKÝCH ŠKOL

V přechozích několika týdnech jsme Vás na našich sociálních sítích informovali o přípravě tradičních degustačních menu ze 4 hlavních činských kulinářských škol. Rádi bychom Vám zde na našich webových stránkách poskytli více informací o této nabídce.

Přemýšleli jsme dlouho, jakým způsobem představit v České republice rozmanitost a krásu čínské kuchyně a můžeme Vám říci, že to není vůbec lehký úkol. Mnoho lidí ještě neví, že některé běžné čínské restaurace nabízejí jídla, která nemají s čínskou tradiční kuchyní mnoho společného. Každopádně jsme tento současný stav vzali jako výzvu a rozhodli jsme se vytvořit degustační menu ze 4 hlavních čínských kulinářských škol - Zhejiang, Kanton, Sichuan a Shandong.

Každé menu se skládá z 5-8 různých jídel a cena za osobu je od 390 CZK - 540 CZK a to je velmi výhodná nabídka. Současně s výbornými pokrmy si vyzkoušíte asijský způsob stolování, kdy se jídlo přinese doprostřed stolu a každý si nandá na svůj talíř, to co si jeho chuťové pohárky přejí.

V příštích několika týdnech Vám představíme na našich sociálních sítích 2x speciality z každého degustačního menu, které nabízíme.
Kuchyně Shandong
Shandongská kuchyně, nazývána také jako kuchyně Lu, započala svou historii zhruba v roce 220 před Kristem. Je považována za první kuchyni ze všech osmi. Klíčovým rysem je originální chuť, svěžest, ostrost a jemnost ingrediencí. Mořské plody jsou významnou součástí kuchyně Shandong.


 
Menu pro 3 osoby obsahuje:
Cena za osobu: 540 CZK

Polévka:
Rajčatová polévka s hovězím masem
Předkrmy:
Salát s černým a bílými houbami
Galantina z vepřového masa
Kořeněné hovězí plátky


Hlavní chody:
Tradiční Pekingská kachna (půlka)
Smažené vepřové nudličky s fazolovou omáčkou
Smažené čínské zelí s octovou příchutí
Dušené a smažené mini buchtičky (8 kusů)
Kuchyně Zhejiang
Kuchyně Zhejiang je velmi ceněná v čínské kulinářské kultuře. Kuchaři používají frekventovaně zeleninu, bambus, houby a výhonky brasenie, což dodává potravinám svěží chuť.


Menu pro 2 osoby obsahuje:
Cena za osobu: 440 CZK

Polévka:
Polévka s hovězím masem
Předkrmy:
Sladkokyselé bíle ředkve
Smažená vepřová žebírka
Hlavní chody:
Sladkokyselé vepřové
Smažené hovězí s pepřem
Hovězí maso v pepřové omáčce
Smažené rýžové nudle s kuřecím masem
Menu pro 3 osoby obsahuje:
Cena za osobu: 440 CZK

Polévka:
Polévka s hovězím masem
Předkrmy:
Sladkokyselé bíle ředkve
Smažená vepřová žebírka
Smažené rybí oplatky
Hlavní chody:
"Hangzhou" dušené vepřové maso Tong-po (4 kusy)
Smažené hovězí s pepřem
Smažené krevety s čajem Longjing
Smažené rýžové nudle s kuřecím masem
Kuchyně Kanton
Kantonská kuchyně patří mezi nejznámější čínské kuchyně. Vynikající vlastností kantonské kuchyně je její čerstvost, protože používá k přípravě všech jídel čerstvé, sezónní suroviny. Kantonská kuchyně má poměrně mírnou chuť.


Menu pro 2 osoby obsahuje:
Cena za osobu: 390 CZK

Polévka:
Polévka Chun - Tchun
Předkrmy:
Napařované taštičky plněné krevetami (4 kusy)
Napařované taštičky plněné krevetami a vepřovým masem (4 kusy)
Hlavní chody:
Plněné kuřecí maso v ananasu
BBQ vepřové maso s medem
Vařená rýže s hovězím mletým masem a vejci
Menu pro 3 osoby obsahuje:
Cena za osobu: 440 CZK

Polévka:
Polévka Chun - Tchun
Předkrmy:
Napařované taštičky plněné krevetami (6 kusů)
Napařované taštičky plněné krevetami a vepřovým masem (6 kusů)
Napařované taštičky plněné zeleninou, vepřovým masem a krevetami (3 kusy)
Hlavní chody:
Kantonská pečená kachna
Plněné vepřové maso v ananasu
Smažené krevety se sezamem a salátovým dressingem
Vařená rýže s hovězím mletým masem a vejci
Kuchyně Sichuan
Sichuanská kuchyně má historii delší než 2000 let. Jídla jsou bohaté a pikantní, často zahrnují Sichuanský pepř a Sichuanské chilli papričky.


Menu pro 2 osoby obsahuje:
Cena za osobu: 440 CZK

Polévka:
Pikantní kyselá polévka
Předkrmy:
Smažené krevetové koule po sečuánsku
Pikantní okurkový salát
Hlavní chody:
Smažené vepřové nudličky s česnekovou omáčkou
Pikantní kousky kuřecího masa "Kung-pao" po sečuánsku
Sichuan Dan Dan nudle
Menu pro 3 osoby obsahuje:
Cena za osobu: 440 CZK

Polévka:
Pikantní kyselá polévka
Předkrmy:
Smažené krevetové koule po sečuánsku
"Mapo" tofu

Pikantní okurkový salát
Hlavní chody:
Hovězí maso se sezamem po sečuánsku
Smažené vepřové plátky obalené v pikantní omáčce
Sichuan Dan Dan nudle
Pikantní vařené hovězí